måndag 27 april 2009

Idag nappade det.

Var ute en liten kortis med flugspöt. Jag har övat ganska mycket med mitt pike booster set och börjar få in riktigt intressanta kastlängder (läs jag har aldrig kastat så långt). Här om dagen så såg jag löjor som lekte. Så jag blev sugen på att prova mitt slit och släng spö (klass 4-5) och lite torrflugor. Dels för jag inte använt det på länge och dels för jag vill se om kastlängderna hade ökat där också. Behöver jag säga att det kändes ovant, som att hålla i en lång tandpetare men linan flög fint, rakt och längre än vad jag kom ihåg.


Jag har ett sätt att mäta hur mycket lina jag har ute. Jag startar men ca 50cm flytlina utan för toppöglan. Sen mäter jag lin tag från rullen till den nedre öglan. Varje lintag är ca 85-90cm. Jag brukar börja med 10tag dvs ca 9meter lina + tafs (börjar med ca 3meter) sen när/om jag käner att jag kastar bra så lägger jag till ”lintag” tills jag når min gräns. Detta gäller inte när jag använder pike boster setet för då börjar jag inte mäta ”lintag” fören hela skjut linan är ute, goch har jag inte mätt den så jag vet inte hur lång den är.


Men som sagt i dag var jag ute med mitt slit och släng spö och torrflugor. Löjan vakade och jag började med min mört-favorit en liten gul myra (storlek 16). På tredje kastet landade jag min första löja. På femte kastet krokade jag en löja som en liten gädda/stor abborre snodde, vilket resulterade till att jag förlorade båda fiskarna.


Så jag tänkte: gul-myra funkar på löja och mört, det vet jag. Men jag har bundit fugor hela vinten, så varför inte prova något nytt. Valet blev en liten vit ”h elikopter” fluga. Bunden på en böjd krok, storlek 10 (köpt från http://www.fiskeflugor.se/ ). Det blev en 3-4 kast utan resultat, ingenting hände, men sen lyckades jag lägga flugan mitt i ett område med vakande fisk, vilket resulterade till säsongens andra fisk.


Jag vet att löja inte direkt står på topplistan för intressanta fiska att fånga och någon fiskefight är det inte tal om. Men kan inte låta bli att tycka det är roligt och jag inbillar mig att det är bra övning.


Tyvärr hade jag inte med mig någon kamera att dokumentera med, tog några bilder med jobbkameran jag tänkte laddaupp så fort jag kan lista ut hur man får dom ur mobilen. Fast å andra sidan 50grams löjor är inger person bästa utan mest löjligt.




Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag 23 april 2009

Nya flugor.

Fick idag en efterlängtad tidningspremie. En ask med 18st flugor från www.flugor.se Så nu väntar jag bara på att flugsesongen skall börja på alvar.


söndag 19 april 2009

Premiär

Årets första riktiga fisketur är avklarad...

I dag var det dags för att lägga i kompisens båt och ta en tur på Norasjön. Som vanligt när det är premiär så har man med sig alldeles för många saker och ändå har man glömt en massa... Jag glömde bla. kameran och en del tafsar.

Solen sken och det blåste kalt ifrån söder. Jag kammade noll, men ändå var det en fantastisk dag.

fredag 10 april 2009

En stund i solen

Vädret idag är som gjort för fiske. Dock är det fortfarande lite för kallt i vattnet. Det blev ingen fisk idag, så jag får väll se det som träning.

onsdag 8 april 2009

vid städet

Jag vid bindstädet. Binder på denna bild en gäddfluga.

Andra bloggar om: , , ,