måndag 25 maj 2009

Snygg vid sjön

Var och handlade lite på Jakto i dag. Hade tänkt mig att köpa en huvtröja från Loop
Men eftersom det hade varit mässa och då hade dom haft extrapriser på en del kläder så fick jag 50% rabatt. Måste jag säga att jag älskar sådan logik.

Så det blev en fleecejacka, snygg och förmodligen varm.
Sen blev det den tröjan jag tänkt att köpa. Fick eda på att det var förra årets modell. Som om jag skulle bry mig. årets var dessutom inte lika snygg.
Så nu känner jag att jag kan vara snygg vid sjön, något som jag inte tror kommer att påverka fisket det minsta.

lördag 23 maj 2009

Ny sjö.

Men idag kastade jag så dåligt att det borde vara straffbart.

torsdag 21 maj 2009

Långhelg.

Skönt med lite ledigt. Förhoppningsvis blir det lite fiske också. Bara jag får tag i någon som kan sälja ett fiskekort. Jag har i alla fall med mig endel flugbindar saker så blir det inget fiske så får jag binda lite istället.

söndag 17 maj 2009

Utomhus bindning.

Idag satt jag utom hus en stund för att binda lite och samtidigt umgås lite med familjen.

Jag har upptäckt ett nytt material. Firewool heter det och har sina fördelar och nackdelar. Till fördelarna hör att det är lätt, även efter de har blivit vått. Flygorna "simmar" väldigt fint.



En gödd fluga...

Tryck!

Ibland blir jag förvånad över vilken kraft man kan få när man flugfiskar. Att kasta av kroken trodde jag inte var möjligt... man tydligen är det det.

lördag 9 maj 2009

Var ute med en gammal bekant

Idag var jag ute på en liten snabbis. Då hade jag med mig en gammal vän, en gul cardinal 355. Denna rulle med tillhörande spö fick jag i present 1988. Många fiskestunder har det blivit. Jag fick setet för att kunna kast- och bottenmeta. Men givetvis har det fiskas men spinnare, skeddrag och wobblers. Tyvärr så tappade jag rullen i garagegolvet för några år sedan, vilket resulterade till att ”foten” gick av. Så för att sätta fast rullen på spöt så måste man använda el-stripes. Men grejorna fungerar fortfarande väldigt bra.


Dagen fiske metod blev kastmete men fiskeplatsen var illa vald. Gräs, sten och grena och framför allt ingen fisk.

måndag 4 maj 2009

Fynd eller inte?

Hittade på en loppis, en fiskerulle. Den såg lite gammal ut, var av okänt (för mig) märke och billig "bara" 25kr. Så jag tänkte att en rulle är alltid en rulle, den kan ju vara bra, komma till användning. Efter lite putsade och ompysslade så fick rullen en ny lina av hög kvalitet.

Så då var det dags att prova...

Och oj vad fel det kan bli, lintrassel, dålig broms och en haspel som lever sitt eget liv. Jag han inte minnas sist jag hade så mycket lintrassel och jag har aldrig fiskat med en rulle med så högt knarr. Knarret går visserligen att stänga av men då hamna rulle in någon form av friläge.

Summa sumarum. Jag har köpt en rulle som kommer att stå bland dom andra fiskesakerna som jag inte riktigt vet jag jag skall göra med.