torsdag 10 juli 2008

Italien inspirerad fisk paj.

Pajdeg.
1ägg
2-3dl mjöl
1 nypa havssalt
1 skvätt vitt vin
1 skvätt olivolja
1dl vatten

Blanda till en jämn fin deg som inte klibbar eller smular (klibbar = mer mjöl, smular = med vätska)

Paj fyllningen.
Bryn 1 rödlök (fin hackad) och 1 burk champinjoner i en stor kick smör och en rejäl skvätt oliv olja. Tillsätt ett paket fisk (torsk eller någon typ av torsk substitut). Häll på 1dl vittvin ev lite vatten. krydda med peppar, citron och dill. Låt koka så att vätskan reduceras (gröt liknande konsistens) tillsätt rejält med finhackad feta ost.

Smörj en pajform ordentligt, platta ut degen gärna med lite överhäng. Häll i fyllningen, vik in pajkanterna.

Grädda i ungen till pajkanterna fått en gyllnebrun färg. 225grader ca 10-15 minuter.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: